lk zie mijn beelden als vervoermiddel die mij de mogelijkheid geeft me los te maken van het alledaagse, ruimte geeft tot verwondering, die essentieel is om verandering mogelijk te maken. Essentiële thema’s als kracht, vergankelijkheid en sensualiteit komen vaak terug.

BEELDHOUWWERKEN: Steen geeft me rust en uitdaging. Een fysieke strijd met het weerbarstige maar nooit teleurstellende van een stuk steen is wat mij weer altijd doet verbazen. Ze geeft ook altijd zoveel terug. Het verbaasd me iedere keer weer hoe ouder het werk, ik er sterker door geraakt word. De unieke stalen draagconstructie zorgt voor aarding en verhevenheid. Bij ieder nieuw gehakt beeld komt een eigen stalen sokkel. Die bij ontstaan op de tekentafel, denkend vanuit plaatstaal. Ik vorm deze twee materialen om tot een ingetogen symbiose. De vormgeving is vaak abstract maar hebben de menselijke maat.

BRONS : Kleine figuratieve bronzen beelden maak ik, waarin sensualiteit en humor een grote rol speelt. Tevens experimenteer ik met brons mede mogelijk gemaakt omdat ik al jaren giet in eigen beheer met “de mobiele gieterij”. Deze gieterij gaat geheel uitgerust op pad om op allerlei locaties een brons-workshop te geven.

INSTALLATIES : Vooral bij het maken van mijn installaties speelt vergankelijkheid. Ik maak graag gebruik van oude zelf opgegraven of gevonden gebruiksvoorwerpen, zoals emaille, zilverbestek, glas en porselein. Door installaties te maken van oude gebruiksvoorwerpen krijgt die een nieuwe betekenis. Het vervreemdende element geeft een andere wending waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuwe benadering van de werkelijkheid. Dit is een pure, basale expressie, uit nieuwsgierigheid geboren.

De verschillende aanpak en techniek laat heel goed zien hoe ik kijk. Wat mij mijn leven lang al intrigeert is de macht van de menselijke geest.

Meer weten over beeldhouw cursussen of werk in opdracht neem dan gerust contact op.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.